CRM is niets voor jou

Staat CRM je tegen?

Gebruik jij CRM liever niet? Denk je dat CRM niets voor jou is? Dan ben je echt niet de enige. Veel gehoorde redenen voor het twijfelen over gebruik van een CRM-applicatie zijn: het is omslachtig, tijdrovend en het levert te weinig op. Niets is echter minder waar, maar de werkelijkheid voor het niet gebruiken van de applicatie zijn moeilijker te duiden.

 

Inrichten van CRM

Om CRM goed in te richten, zodat het jou brengt wat je nodig hebt, dat is een kunst op zich.
Bij de meeste bedrijven waar een CRM-applicatie aanwezig is, is het zeer goed mogelijk om de prestaties te verbeteren. Het simpelweg ‘hebben’ van een CRM-systeem is geen garantie voor succes. Bij de inrichting van CRM gaat het om maatwerk, specifiek toegepast op een aantal succesfactoren. Daarnaast gaat het om samen werken aan een goed systeem. Zowel manager als medewerker zijn verantwoordelijk voor het beheer van klantrelaties. Die map met visitekaartjes dient slechts als archief, want de gezamenlijke database is alles wat je nodig hebt.

 

CRM heeft aandacht nodig

Voor een succesvol CRM is het noodzakelijk om tijd en aandacht te besteden aan de succesfactoren: DOEL, MENS en MIDDEL. En dat weten we wel, maar in de praktijk blijkt dit toch een valkuil. CRM kan veel. Dat varieert van simpel contactmanagement tot Marketing Automation en ondersteuning van Customer Engagement. Maar… je moet er wel wat voor doen.

 

Wil jij een succesvol CRM?

Wil je meer tevreden gebruikers en meer tevreden klanten? Dan moet je beginnen bij het begin? Voor een optimaal functionerend CRM geef je antwoord op een aantal basisvragen:

 

Doel, Inteleo Dynamics 365 specialist

 

 • Welk doel wil jij bereiken?
 • Welke KPI’s kun je vaststellen?
 • Is jouw doel SMART en realistisch?
 • En werkt iedereen binnen de organisatie aan hetzelfde doel?

 

Mens, Inteleo Microsoft Dynamics 365

 

 • Welke medewerkers gaan dit doel realiseren?
 • Heb je een zichtbaar CRM-team samengesteld (bestaande uit een eigenaar, kerngebruiker en beheerder)?
 • En zijn jouw mensen voldoende getraind?

 

Middel, Inteleo Microsoft Dynamics 365 CRM

 

 • Heb je de juiste middelen tot je beschikking om jouw doel te behalen?
 • Of… hoe kom je aan hét beste middel?
 • Is de data actueel, volledig en relevant?
 • Is jouw bestaande CRM goed ingericht?

 

Met de antwoorden op deze vragen ben je op de goede weg. Wanneer je deze inzichten gebruikt bij het vullen en beheren van een CRM-systeem kun je optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden voor contactmanagement, de verkoopkansen benutten en beheren, de service calls sneller en beter afhandelen en nog veel meer…

 

Inteleo Meer Succes met CRM doe je Zo! programma 

Wil je meer Succes met CRM, beter gebruik en meer adoptie? Daar heb ik het ‘Inteleo Meer Succes met CRM doe je Zo!’ programma voor ontwikkeld. Met leerzame modules over verandermanagement en over de inrichting, uitbreiding en integratie van CRM en het CRM systeem. 

Het Inteleo Meer Succes met CRM doe je Zo! programma bestaat uit online sessies en kun je in je eigen tempo zelf digitaal volgen of samen met je CRM-team. Ook is er optioneel de mogelijkheid voor aanvullende consultancy in de vorm van bijvoorbeeld coaching. 

Wil je meer weten over de inhoud van de modules en welke resultaten er mogelijk zijn? Ga naar www.crm-succes.nl. Geef een reactie