Doe mee! Maak de beste Social Media Checklist!

Iedereen doet wel ‘iets’ met social media, maar doe je het ook goed?

Laatst was ik bij een workshop over de inzet van social media. Al snel bleek dat alle aanwezigen wel ‘iets’ doen aan social media, maar dat het eigenlijk altijd beter kan. Beter bepalen wat je wilt, wie je doelgroep is, vaker blogs maken, meer posten, een content kalender bijhouden en ga zo nog maar even door.

 

Wat maakt een Social Media Checklist een goede checklist?

Ik ben op zoek gegaan naar een algemene checklist ‘hoe social media in te zetten’. Een soort van stappenplan. In Google heb ik veel kunnen vinden, heel veel. Echter niet een eenvoudige checklist met alle aandachtspunten in één overzicht. Daarom mijn vraag aan jou: “Zullen wij elkaar helpen om een algemene social media checklist te maken? Een checklist die super goed in elkaar zit en waar jij, ik en iedereen die dat wil gebruik van kan maken?”

 

Eerst een checklist maken, dan testen

Een goede checklist lijkt mij het begin en ik ben alvast begonnen. Vervolgens is het handig om in de praktijk te ervaren wat gaat goed en wat beter kan. Op die manier kunnen we de checklist verbeteren en meteen toepassen.

 

Casus: End Polio Now Tulpen Actie

Het lijkt mij leuk om met jou en nog vele anderen de checklist te verbeteren en/of meteen toe te passen. Als voorbeeld, zeg maar een ‘test scenario’, wil ik de checklist toepassen op de casus: End Polio Now tulpen actie. De end Polio Now tulpenactie is een onderdeel van de internationale End Polio Now campagne. Met de verkoop van tulpen wordt geld ingezameld om de ziekte polio in de wereld een halt toe te roepen. Het ingezamelde bedrag wordt door de Bill & Melinda Gates Foundation zelfs verdriedubbeld (https://www.endpolionowtulp.nl)!

 

Deel jouw kennis en ervaring over het maken van een Social Media Checklist

Het lijk mij leuk en nuttig om samen via social media het succes van de End Polio Now tulpenactie te vergroten. De checklist die we samen bedenken kun je zelf voor je eigen business gaan toepassen. Doe je mee? Zie ook mijn document: Social media plan Checklist & uitwerking voor de End Polio Now Tulpen Actie.

Wil je meedoen of meer informatie? Stuur een e-mail naar mij (Leo Rietbergen), via: info@inteleo.nl.Geef een reactie